طراحی و نقشه کشی صنعتی
ارائه خدمات طراحی قالب و نقشه کشی صنعتی
فرآیند طراحی قالب و نقشهکشی صنعتی به یکی از بخشهای مهم و اصلی صنایع تبدیل شده است. اهمیت این بخش تا آنجاست که ساخت اغلب محصولات بدون فرآیند طراحی قالب و نقشهکشی صنعتی یا اصلا امکانپذیر نیست و یا کیفیت تولید بدون این فرآیند با مشکل مواجه خواهد شدو تقریباً در تمام بخشهای صنعتی، بخشهایی مربوط به طراحی قالب و نقشه شی وجود دارد که در آن با استفاده از طراحیهای خاص و دقیق و با انجام محاسبات مخصوص به این نوع کار، قسمتهای مختلف و پیچیدهی ماشین آلات طراحی و ساخته میشود.
طراحی قالب و نقشه کشی چیست و چه کاربردی دارد؟
کسی که فرآیند طراحی قالب را انجام میدهد، باید مهارت و دانش زیادی در کار خود داشته و به یک بینش عمیق در خصوص کالای مورد نظر دست یافته باشد.
در خصوص طراحی قالب و نقشهکشی صنعتی باید فرد و یا مجموعهی طراح، دارای خلاقیت زیادی باشند تا بتوانند برای انجاک یک پروژه طرحهای مختلفی ایجاد و از بین آنها یکی را برای طرح نهایی انتخاب کنند. تبدیل مکانیزمهای پیچیده به بخشهای ساده و استفاده از فناوری و بخشهای مختلف طراحی از ویژگیهای مهم یک طرح خوب است .
استفاده از تجهیزات مدرن برای طراحی قالب و نقشه کشی
امروزه تقریباً در تمام بخشهای صنعت و تولید از کامپیوتر استفاده میشود. استفاده از کامپیوتر برای فرآیند طراحی قالب و نقشهکشی امری اجتناب ناپذیر است. با استفاده از قدرت کامپیوترهای امروزی می توان انواع طرح ها و نقشه را با بیشترین جزییات و دقیقترین ابعاد و مقیاسها تهیه و پیادهسازی کرد.
سیستمهای کامپیوتری امروزه پا را از طراحی فراتر گذاشتهاند. شما میتوانید به وسیلهی یک رایانه نسبت به طراحی قالب و نقشهکشی محصول و کالای مورد نیاز اقدام نمایید و سپس با استفاده از یک دستگاه پرینتر سه بعدی نسبت به ساخت نمونهی اولیهی آن اقدام نمایید .
علاوه بر این امروزه نرمافزارهای بسیاری در زمینهی طراحی قالب و نقشهکشی صنعتی مورد استفاده قرار میگیرند که این نرم افزارها هر کدام دارای ویژگیها و بخشهای متنوعی هستند و میتوانند فعالیتهای مختلف مورد نیاز انسان را که سالهای پیشین به صورت دستی و با درصد خطای زیاد انجام میشد، به دقت و با کیفیت انجام دهند. شما میتوانید پس از آشنایی و بادگیری این نرمافزارها، نسبت به طراحی محصول مورد نظر خود اقدام نمایید .
در فرآیند طراحی قالب و نقشهکشی ممکن است خطاها و ایرادات زیادی رخ دهد. در صورتی که فرد طراح یک فرد خبره و با تجربه باشد اکثر این خطاها را در زمان نقشهکشی برطرف خواهد کرد؛ خطاهایی از قبیل خطاهای مرتبط با قالب ، اندازهها، مقیاسها و پلانهای نقشه که ممکن است باعث طراحی اشتباه قالب شوند.
مشکل عمدهی مبتدیان در زمینهی طراحی قالب و نقشهکشی صنعتی این است که نمیدانند از چه بخشی و از کدام قسمت قالب اقدام به طراحی آن کنند . در طراحی قالب و نقشهکشی باید اندازهها به صورت کاملاً دقیق ذکر شود تا افراد استفاده کننده از نقشه بتوانند مقیاسها را به صورت دقیق استخراج نموده و پیادهسازی را انجام دهند.
بازبینی نقشه، از آخرین بخشهای طراحی قالب و نقشه است . در این مرحله تمام ایرادات قبل دوباره مورد بررسی قرار میگیرند تا مشخص شود که آیا نسبت به رفع آنها اقدام شده است یا خیر. سپس برای بار بعدی نیز بخشهای مختلف نقشه بررسی میشود تا در صورت مشاهدهی ایرادات دیگر، برای برطرف سازی آنها اقدامات نهابب صورت گیرد و سپس نقشهی قالب برای ساخت به بخش قالبسازی ارسال میشود .
امروزه صنعت قطعه سازی و قالب سازی در کشور ما جزو صنایع نوپا و جدید به حساب می آید . واحد های صنعتیهای کوچک و بزرگ، براساس نوع قالبهایی که نیاز دارند، اقدامات و فعالیتهای خود را انجام میدهند. در واحدهای مهمتر از مهندسین مکانیک و متالوژی و همچنین مهندسین صنایع برای تکمیل فرآیند طراحی قالب و نقشهکشی کمک گرفته میشود .
در این کارگاهها همچنین افراد متخصص طراحی و یا نقشهخوانی را انجام میدهند. نقشهخوانی خود نیز به یکی از مهمترین مهارتها در زمینهی طراحی قالب و نقشهکشی تبدیل شده است. اینکه به مقیاسها، الگوها و المانهای موجود در نقشه تسلط داشته باشید و بتوانید طرح را از روی یک کاغذ بر روی یک قطعه اجرا کنید، همه و همه جزء کارهای مهمی است که باید انجام شود . امروزه طراحی قالب و نقشه در دنیای پلاستیکها به یک کار پرطرفدار و مهم تبدیل شده است و شرکتها و کارگاههای زیادی هستند که در خصوص ارائهی این خدمات فعالیت میکنند . از اهمیت این کار در این کارگاهها این است که میتوانند با کمک طرحهای خاص و با رعایت اصول طراحی قالب و نقشهکشی صحیح و همچنین تهیهی محصولات به صورت علمی، مواد پلاستیکی پرکاربردی را تولید کنند. این کار باعث صرفهجویی زیادی در کارخانهها شده و استحکام و دوام بیشتری را برای کالا و یا محصول مورد نظر به ارمغان میآورد .
افراد علاقمند به طراحی قالب و نقشهکشی صنعتی میتوانند به صورت آکادمیک نیز در این زمینه فعالیت کرده و دورههای مربوطه را در هنرستانها و دانشکدههای فنی و دانشگاههای مهندسی بگذرانند.